top of page
A7302459.jpg

SoMeCare tinklaraštis

Veido odos priežiūra pagal jos tipą (+ Labiausiai tinkamos priemonės pagal Jūsų odos būklę)

Nors šiuo metu yra labai daug veido odos priežiūros priemonių, kurios tinka visiems odos tipams, tačiau dauguma mūsų pasirinktų produktų turėtų atitikti individualius odos poreikius.

Sausai odai gali reikėti intensyvaus drėkinimo, tuo tarpu kai riebiai odai gali būti naudingi tiksliniai riebalų pertekliaus lygį kontroliuojantys produktai.

Nėra kosmetikos, kuri spręstų visų odos tipų ar būklių problemas, todėl labai svarbu nustatyti skirtingus odos tipus ir būkles tam, kad kosmetikos pasirinkimas būtų naudingas.


Odos tipo nustatymas

Veido valymas, veido priežiūra

Visų veido oda yra skirtinga, tačiau mes galime suskirstyti odą pagal vieną iš 4 odos tipų. Štai požymiai, kurių reikia ieškoti:


Normali oda

Jei turite normalią odą, tikriausiai pastebėsite, kad jūsų veido oda yra tarp sausos ir riebios. Tai reiškia, kad tikriausiai patirsite:

● Nedaug trūkumų.

● Ramią odos būseną, net ir esant klimato ar kitiems pokyčiams, taip pat išbandant naują kosmetiką.

● Mažai arba jokio jautrumo.


Riebi oda

Riebios odos tipui būdingas pastebimas odos riebalų (sebumo) išsiskyrimas ant odos paviršiaus, odos blizgėjimas. Kitos charakteristikos:

● Išsiplėtusios poros.

● Dažnai būna spuogų, inkštirų.

● Makiažas, kuris "slysta" nuo odos.


Sausa oda

Nuolatinis drėgmės trūkumas dažnai yra sausos odos požymis, tačiau visi odos tipai gali tapti dehidratuoti, kai išoriniai veiksniai sukelia vandens trūkumą. Norėdami nustatyti sausos odos tipą, ieškokite:

● Odos pleiskanojimo.

● Niežulio ir sudirgimo pojūčių.

● Raukšlelių, kurių pagrindinė susiformavimo priežastis – odos sausumas.


Odos sausumą taip pat gali sukelti sveikatos sutrikimai, todėl esant rimtesnėms problemoms būtina kreiptis į specialistus.


Mišri oda

Jei veido odai būdingi ir sausos, ir riebios odos požymiai vienu metu - pavyzdžiui, riebi T-zona ir sausi skruostai - tikriausiai turite mišrų odos tipą. Jūsų odoje taip pat gali būti:

● Hormoniniai spuogai.

● Odos riebalų išsiskyrimo pokyčiai, esant sezoniniams orų pokyčiams.

● Poros, kurios riebesnėse odos vietose atrodo didesnės.



Patarimai veido odos priežiūrai visiems odoms tipams

Nuo spuogų, nuo inkštirų, veido odos priežiūra

Visiems odos tipams būdingos skirtingos savybės ir tai, kas tinka vienam odos tipui, nebūtinai tinka kitam. Tačiau yra keletas universalių odos priežiūros principų...


1. Visų tipų odai bus naudingas efektyvaus veido valymo metodas.

Nepaisant to, kokį pasirinkome prausiklį, tai, kaip mes valome odą, taip pat gali paveikti mūsų odos būklę. Jeigu prausime odą per švelniai, nešvarumai ir bakterijos nebus visiškai pašalinti, o jei šveisime per stipriai – rizikuojame pažeisti ir sudirginti odą.


Pagrindinis dalykas yra kruopštus veido valymas.


Kaip aptarta mūsų ankstesniame efektyvaus veido odos valymo tinklaraščio įraše, žmogiškosios klaidos yra neišvengiamos – štai kur mums gali padėti prietaisai.


Veido odos valymo prietaisai, tokie kaip SoMeCare, padeda valyti kruopščiai be rizikos sudirginti odą. Dėl antibakterinės, hipoalerginės silikoninės dangos jis tinka visiems odos tipams. Be to, SoMeCare vibracijos padeda veido odos priežiūros produktams efektyviau prasiskverbti į odos sluoksnius.


2. SPF būtina naudoti visus metus

Ultravioletinių saulės spindulių mūsų oda yra pažeidžiama net ir žiemą, o tai gali sutrikdyti ląstelių veiklą bei greitinti odos senėjimo procesus. Kasdienis SPF naudojimas yra būtinas paskutinis „žingsnis“ rytinės veido priežiūros rutinos metu.



Rutinos pasirinkimas Jūsų odos tipui

Veido odos priežiūra namuose


Riebiai odai gali tikti tiksliniai produktai pigmentinėms dėmėms koreguoti, kai tuo tarpu sausai odai toks produktas dažnu atveju būtų pernelyg nemalonus.


Štai kodėl, kai kalbama apie veido odos priežiūros rutinos sudarymą, svarbu atsižvelgti į individualius odos poreikius, ir tai yra raktas į teisingą Jūsų odos aprūpinimą.


Veido priežiūra normaliai odai

Su jau subalansuotu sebumo lygiu ir kai nėra jokių reikšmingų odos problemų, pagrindinis normalios odos dėmesys skiriamas prevencijai. Šio odos tipo priežiūros rutina turėtų siekti apsaugoti odą nuo žalos ir matomų senėjimo požymių.

Jei jūsų oda yra normalaus odos tipo, atlikite šią rutiną naudodami produktus, su tinkančiais Jūsų odai komponentais:


1. Nuprauskite veidą naudodami "SoMeCare" ir "Asap" švelnų valomąjį gelį „Gentle Cleansing gel“. Šis kasdienis prausiklis yra suformuluotas odos balansui palaikyti su antioksidantais ir odą raminančiu alaviju. Taip pat galite naudoti Yon-Ka „Gel Nettoyant“ valomąjį gelį su švelniais augalinio pagrindo valomaisiais komponentais. Šis prausiklis virsta šilkinėmis putomis, o kvepia maloniu levandos eterinio aliejaus aromatu;


2. Tonizuokite odą „Lotion Yon-Ka PNG“ odos toniku. Tonizuojant odą atkuriamas jos pH. Pagrindiniai Yon-Ka toniko komponentai – energizuojanti Yon-Ka kvintesencija (5 eterinių aliejų mišinys). Sudėtyje nėra alkoholio;


3. Su SoMeCare įmasažavimo pagalba naudokite pasirinktą veido kremą, kuris tinka normaliam odos tipui ir atitinka individualius Jūsų odos poreikius. Tai galėtų būti „Asap“ „Moisturising Daily Defense SPF 50+“, kurio sudėtyje drėkinanti hiaulurono rūgštis, antioksidantas niocinamidas ir SPF 50 apsauga nuo saulės. Taip pat galite rinktis iš Yon-Ka kremų, kurie suteikia skirtingą norimą poveikį: „Pamplemousse PNG“ ir „Vital defense“ kremai – energizuoja, aprūpina odą reikiamais vitaminais ir antioksidantais, „Hydra No.1 Fluide“ – intensyviai drėkina (mažos ir didelės molekulinės masės hialurono rūgštis), veikia prieš senėjimą, skaistina.


4. Ryte naudokite SPF priemonę. Jeigu dieninio kremo sudėtyje nėra SPF, rinkitės Yon-Ka SPF priemones: „SPF 25 UVA-UVB“ arba „SPF 50 UVA-UVB“ kremai. Šių kremų sudėtyje taip pat gausų naudingų odos priežiūros komponentų.


Dar keli patarimai, kaip prižiūrėti normalaus odos tipo odą:

  • Venkite cheminių (rūgštinių) šveitiklių, kai naudojate retinoidus. Naudojant juos kartu – didelė odos sudirgimo rizika. Jeigu jaučiate, kad reikalingas odos šveitimas, geriau atlikite šveitimą su mechaniniu šveitikliu, tokiu kaip „Yon-Ka“ abrazyvinis „Guarana scrub“ ar gomažas „Gommage Yon-Ka“. Šie šveitikliai švelniai pašalins negyvas odos ląsteles, nesudirgindami odos.

  • Atkreipkite dėmesį į atsirandančius odos pokyčius. Ir normaliam odos tipui gali pasireikšti dehidratacija, pigmentinės dėmės ar kitos odos problemos, kurias sąlygoti gali pasikeitęs klimatas, pasikeitusi įprasta odos priežiūros rutina, mityba ir kiti veiksniai. Tad atkreipkite dėmesį į matomus ar juntamus odos pokyčius ir pasirinkite papildomus odos priežiūros produktus, kurie galėtų padėti. Tai galėtų būti įvairus serumai, pavyzdžiui, „Yonka boosters“, drėkinančios kaukės, kaip „Yon-Ka Hydra masque“ ir valomosios kaukės, pavyzdžiui, „Yon-Ka Masque 103“.

Odos priežiūros rutina riebiai odai

Perteklinė odos riebalų (sebumo) gamyba dažnu atveju užkemša poras, todėl riebios odos tipas dažnai gali turėti spuogų, aknę. Tokiu atveju gali atrodyti logiška naudoti džiovinančias priemones, tačiau iš tikrųjų pagrindinė užduotis yra geras drėkinimas – tai būtina, norint palaikyti sveiką odos būklę. Galite rinktis tikslinius produktus nuo spuogų, veikiančius odos riebalavimąsi, dėmeles, tačiau siekdami išlaikyti gerą odos balansą, į odos priežiūros rutiną būtinai įtraukite ir drėkinančių ingredientų.


Jeigu Jūsų oda yra riebaus odos tipo, atlikite šią rutiną, kurioje parinktos priemonės skirtos sumažinti riebalų perteklių, bet tuo pačiu ir užtikrinti būtiną odos drėkinimą:


1. Nuprauskite veidą naudodami "SoMeCare" ir Yon-Ka „Gel Nettoyant“ valomąjį gelį su švelniais augalinio pagrindo valomaisiais komponentais, kuris ypač tinka riebiai odai ir odai su bėrimais. Šis prausiklis virsta šilkinėmis putomis, o kvepia maloniu levandos eterinio aliejaus aromatu. Taip pat galite naudoti „Asap“ „Daily Facial Cleanser“, kurio sudėtyje glikolio rūgštis (AHA) ir veiksmingas antioksidantas – Baltoji arbata.


2. Tonizuokite odą „Lotion Yon-Ka PNG“ odos toniku. Tonizuojant odą atkuriamas jos pH. Pagrindiniai Yon-Ka toniko komponentai – energizuojanti Yon-Ka kvintesencija (5 eterinių aliejų mišinys). Sudėtyje nėra alkoholio;


3. Paskirstikyte „Yon-Ka Juvenil“ valomąjį skystį su ichtiolu, kuris stipriai veikia nuo spuogų, arba įmaišykite kelis lašus „Juvenil“ į pasirinktą „Yon-Ka“ veido kremą. Kitas variantas – galite naudoti „Asap Clear Complexion Gel“, kurio sudėtyje veiksmingų AHA ir BHA rūgščių derinys, arbatmedis ir kiti komponentai, kurie veikia aknę, gerina bendrą odos būklę ir suteikia jai gyvybingumo bei padeda nuo spuogų.


4. Su SoMeCare įmasažavimo pagalba naudokite pasirinktą veido kremą, kuris tinka riebiam odos tipui ir atitinka individualius Jūsų odos poreikius. Galite rinktis iš Yon-Ka kremų, kurie suteikia skirtingą norimą poveikį, pavyzdžiui: „Creme PG“ – drėkinantis, matiškumo riebiai odai (italic) suteikiantis kremas , „Hydra No.1 Fluide“ – intensyviai drėkinantis (mažos ir didelės molekulinės masės hialurono rūgštis), veikiantis prieš senėjimą, skaistinantis, poras sutraukiantis fluidas. Taip pat galite rinktis ir „Asap“ kremus, pavyzdžiui, „Moisturising Daily Defence SPF 50+“ ar „CC correcting cream SPF15“ – jų sudėtyje jau yra SPF. Jeigu pasirinkote kremą, kurio sudėtyje nėra SPF, ryte papildomai naudokite „Yon-Ka“ SPF priemones: „SPF 25 UVA-UVB“ arba „SPF 50 UVA-UVB“. Šių kremų sudėtyje taip pat gausų naudingų odos priežiūros komponentų.


Dar keli patarimai, kaip prižiūrėti riebaus odos tipo veido odą:

  • Venkite poras kemšančių ingredientų. Palaikykite švarių porų būklę rinkdamiesi nekomedogeniškus ingredientus. Jei naudojate makiažą, atkreipkite dėmesį į produktų sudėtį, ieškokite „Oil-free“ produktų;

  • 1-3 kartus per savaite naudokite valomąsias veido kaukes, kurios mažina odos riebalų pertekliaus išsiskyrimą. Molio pagrindo kaukės absorbuoja riebalus ir toksinus, puikiai valo, detoksikuoja ir yra labai populiarus pasirinkimas tarp riebios odos atstovų. Rekomenduojame „Yon-Ka Masque 103“ valomąją kaukę su 3 rūšių moliu, kuri valo, skaistina, tonizuoja, reguliuoja riebalų išsiskyrimą ir sutraukia poras. Taip pat ši kaukė labai gaivaus, citrusinių vaisių eterinių aliejų kvapo, todėl veido priežiūra bus dar malonesnė.

Odos priežiūros rutina ir geriausi veido priežiūros produktai sausam odos tipui:

Sausumą sukelia vandens trūkumas odoje, todėl rekomenduojama vengti agresyvių produktų, o taip pat ir pernelyg karšto dušo tam, kad būtų išvengta papildomo drėgmės praradimo. Be to, rekomenduojama vengti kosmetikos priemonių, kurių sudėtyje yra: alkoholis, AHA, kvapiosios medžiagos ir retinolis.


Jei jūsų odai trūksta drėgmės, atlikite šią veido priežiūros rutiną, naudodami produktus, kurie yra švelnūs, tačiau veiksmingi sausam odos tipui:

1. Nuprauskite veidą naudodami "SoMeCare" ir „ Yon-Ka Lait Nettoyant“ švelnų valomąjį pienelį su Borneoliu. Šis pienelis saugo natūralų odos balansą, pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis ir lengvai įveikia makiažą. Taip pat natūralų odos balansą palaiko ir „Asap Gentle Cleansing Gel“ gelinis prausiklis, kurio sudėtis praturtinta baltąja arbata ir alaviju.


2. Tonizuokite odą „Lotion Yon-Ka PS“ odos toniku. Tonizuojant odą atkuriamas jos pH. Pagrindiniai Yon-Ka toniko komponentai – energizuojanti Yon-Ka kvintesencija (5 eterinių aliejų mišinys). Sudėtyje augalinis glicerinas – papildomai drėkina odą. Be alkoholio.


3. Geresniems rezultatams pasiekti, su SoMeCare įmasažavimo pagalba naudokite serumą. Tai galėtų būti „Yon-Ka Hydra No.1 serum“ intensyvaus drėkinimo serumas su mažos molekulinės masės hialurono rūgštimi ir vitaminais A, C, E arba „Asap“ serumas, pavyzdžiui, „Super C serum“ kurio sudėtyje ypač veiksmingi antioksidantai.


4. Su SoMeCare įmasažavimo pagalba naudokite pasirinktą veido kremą, kuris tinka veido priežiūrai sausam odos tipui ir atitinka individualius Jūsų odos poreikius. Galite rinktis iš Yon-Ka kremų, kurie suteikia skirtingą norimą poveikį, pavyzdžiui: „Nutri defense“, „Creme 28“, „Hydra No.1“ – intensyviai drėkinantys, odos barjerą atkuriantys kremai. Taip pat veido priežiūrai galite rinktis ir „Asap“ kremą, pavyzdžiui, „Ultimate hydration“, kuris suteikia greitą ir intensyvų drėkinimą. Jeigu pasirinkote kremą odai, kurio sudėtyje nėra SPF, ryte papildomai naudokite „Yon-Ka“ SPF kremus: „SPF 25 UVA-UVB“ arba „SPF 50 UVA-UVB“. Šių kremų odai sudėtyje taip pat gausų naudingų odos priežiūros komponentų.


Dar keli patarimai, kaip prižiūrėti riebaus odos tipo odą:

  • Kartą per savaitę atlikite veido odos šveitimą. Abrazyviniai šveitikliai dažnu atveju gali būti per grubūs sausai odai, todėl rekomenduojame „Gommage Yon-Ka“ – švelnų gomažinį odos šveitiklį su saldžiąja Ceratonija ir rudaisiais dumbliais. Po šveitimo oda taps švelnesnė, skaistesnė, o tuo pačių atliekant šveitimą oda gaus ir drėkinamųjų komponentų.

  • Kelis kartus per savaitę naudokite drėkinančią veido kaukę. Prie įprastos odos priežiūros rutinos kelis kartus per savaitę pridėjus drėkinančias kaukes, galite ženkliai pagerinti sausos odos būklę. Rekomenduojame intensyvaus drėkinimo „Yonka Hydra No.1 masque“ kaukę, kurios naudojimo rezultatus išvysite jau po pirmo naudojimo. Taip pat užsitepus šią kaukę galima palikti nakčiai.

Veido odos priežiūros rutina mišriai odai

Mišri oda yra labiausiai paplitęs odos tipas, tačiau dėl skirtumo tarp riebių ir sausų vietų, tokią odą gana sunku prižiūrėti. Kai kuriems mišrios odos atstovams gali tekti atskirai rūpintis riebumu ar sausumu, kitiems – ne. Tikslas yra rasti tai, kas tinka jums.


Jei jūsų oda mišraus odos tipo, atlikite šią paprastą rutiną naudodami produktus, kurie skirti veikti tiek riebias, tiek sausas odos vietas kartu:


1. Nuprauskite veidą naudodami "SoMeCare" ir Yon-Ka „Gel Nettoyant“ valomąjį gelį su švelniais augalinio pagrindo valomaisiais komponentais. Šis prausiklis virsta šilkinėmis putomis, o kvepia maloniu levandos eterinio aliejaus aromatu. Taip pat galite naudoti „Asap“ „Daily Facial Cleanser“, kurio sudėtyje glikolio rūgštis (AHA) ir veiksmingas antioksidantas – Baltoji arbata.


2. Tonizuokite odą „Lotion Yon-Ka PNG“ odos toniku. Tonizuojant odą atkuriamas jos pH. Pagrindiniai Yon-Ka toniko komponentai – energizuojanti Yon-Ka kvintesencija (5 eterinių aliejų mišinys). Sudėtyje nėra alkoholio;


3. Geresniems rezultatams pasiekti, įmaišykite kelis lašus „Yon-Ka Hydra+“ drėkinančio serumo į pasirinktą „Yon-Ka“ veido kremą. Šis drėkinantis koncentratas intensyviai drėkina, skaistina ir aprūpiną odą vitaminais C ir B5.


4. Su SoMeCare įmasažavimo pagalba naudokite pasirinktą veido kremą, kuris tinka mišriam odos tipui ir atitinka individualius Jūsų odos poreikius. Rekomenduojame balansuojantį veido kremą mišriai odai „Yon-Ka creme 93“. Šis kremas normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, drėkina sausus plotus, prevenciškai veikia prieš odos senėjimą. Taip pat galite rinktis ir „Asap“ kremą, pavyzdžiui, „Ultimate hydration“, kuris suteikia greitą ir intensyvų drėkinimą. Jeigu pasirinkote kremą, kurio sudėtyje nėra SPF, ryte papildomai naudokite „Yon-Ka“ SPF kremus: „SPF 25 UVA-UVB“ arba „SPF 50 UVA-UVB“. Šių kremų sudėtyje taip pat gausų naudingų odos priežiūros komponentų.


Dar keli patarimai, kaip prižiūrėti mišrią veido odą:

  • Tikslinis spuogelių gydymas. Jei turite spuogų – veikite juos tiesiogiai. Rekomenduojame „Yon-Ka Juvenil“ valomąjį skystį su ichtiolu, kuris stipriai veiks nuo spuogų.

  • Eksperimentuokite su savo veido priežiūra individualiai. Esant mišriai odai galite pastebėti, kad naudojant skirtingus produktus skirtingose odos vietose gaunami geresni rezultatai. Išbandykite intensyviai drėkinančias priemones sausesnėms zonoms ir riebalų išsiskyrimą kontroliuojančius – riebesnėms zonoms.

Kiti patarimai kaip pritaikyti veido odos priežiūrą

Odai, odos priežiūra nuo inkštirų, spuogų

Be 4 pagrindinių odos tipų, daugelis turime skirtingas odos būkles, kurioms gali reikėti specifinės priežiūros. Šios apima:


Brandi oda

Laikui bėgant odos barjeras nebe taip efektyviai atlieka savo funkcijas, o tai reiškia, kad mūsų oda lengviau praranda drėgmę. Be veikimo į matomus senėjimo pokyčius, kosmetikos priemonės, skirtos brandžiai odai, turėtų sutelkti dėmesį į gerą odos drėkinimą.

Tačiau jeigu oda riebaus odos tipo, brandi oda vistiek gali išskirti ant odos riebalų perteklių. Tokiu atveju rinkitės kosmetikos priemones, kurios skirtos brandžiai odai, tačiau kartu turi ir riebalų liaukų veiklą reguliuojančių ingredientų.

Rekomenduojame: kosmetikos priemones odai, kurių sudėtyje „Anti-age“ (prieš senėjimą) ingredientai.


Jautri oda

Jeigu oda lengvai sudirginama – greičiausiai ji bus jautri. Visi odos tipai gali būti jautrūs, todėl švelnių, bet veiksmingų kosmetikos priemonių pasirinkimas – raktas į odos problemų sprendimą, nepadarant žalos.

Esant jautriai odai, reikėtų vengti parfumuotų produktų, priemonių su etanoliu ir propilenglikoliu.

Rekomenduojame: kosmetikos priemones skirtas jautriai odai.

Jeigu turite turite hiperpigmentaciją, rožinę ar kitą uždegiminę odos būklę, turėtumėte kreiptis į dermatologą, kuris gali rekomenduoti jūsų odai tinkamas procedūras ir kosmetikos priemones.


 

Efektyvi veido odos priežiūra neturi būti sudėtinga

Taisyklinga veido odos priežiūra yra susijusi su priemonių ir ingredientų kokybe, o ne su mūsų siūlomų priemonių skaičiumi. Štai kodėl jūsų odos tipo supratimas ir kelių gerai parinktų priemonių pasirinkimas (taip pat ir efektyvaus veido valymo technikos naudojimas) gali turėti teigiamos įtakos jūsų odos sveikatai.



bottom of page